Health in Balance Mail

Voeding

Wat dan ook de vader van de ziekte is, de moeder is altijd een verkeerde voeding.

— Hippocrates

Health in Balance probeert mensen bewust te maken waar gezonde voeding aan moet voldoen. Dat kan tijdens consulten, maar het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een supermarkt bezoek, waarbij we bij verschillende producten stilstaan. Als u al een dieet heeft kijken we samen naar gezondere alternatieven. Ik geef lezingen over voeding of gerelateerde onderwerpen zoals; glutenovergevoeligheid, lactose- en suikervrij eten, cholesterol etc. Binnenkort zijn data hiervoor terug te vinden op de website.

In de huidige tijd is 'voeding' steeds meer 'vulling' geworden. Ons voedsel wordt intensief bewerkt. Dat begint al op het land. Boeren spuiten driftig met bestrijdingsmiddelen om gewassen in een zo kort mogelijke tijd met een zo groot mogelijke opbrengst weer van het land te kunnen halen. De gebruikte chemicaliën verstoren ons lichaam. Ze worden in ons lichaam opgeslagen, waar ze stapelen en niet eenvoudig meer uit verdwijnen. Voedsel van biologische oorsprong is gezond en kent nauwelijks tot geen (chemische) bewerkingen. Omdat aan de planten geen 'beschermende' stoffen worden toegevoegd, maken ze zelf stoffen aan om zich te verweren tegen oa schimmels. Deze stoffen zijn ook goed voor ons lichaam.

Naast het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen worden aan niet-biologische gewassen tal van stoffen toegevoegd. In de fabriek worden er zoveel conserveringsmiddelen, stabilizatoren, kleur- en smaakstoffen toegevoegd dat er weinig meer over blijft van het oorspronkelijke product. Ook deze stoffen verstoren de natuurlijke balans in de spijsvertering. Het is dan ook niet vreemd dat problemen met gewichtsbeheersing vaak mede hieraan gerelateerd zijn.

Check HTML5